Şifa kaynağı Uyuz Gölü, 3 yıl aradan sonra yeniden canlandı

Sivas'ta 3 yıl önce kuruyarak yok olan ve birçok deri rahatsızlığına iyi geldiği düşünülen 'Uyuz Gölü', şaşırtıcı bir şekilde yeniden su tutmaya başladı. Bu gelişme yöre halkını sevindirdi.Şifa kaynağı Uyuz Gölü, 3 yıl aradan sonra yeniden canlandı
Sivas'ın Gümüşdere köyünde yer alan ve yöre halkı tarafından hem 'Uyuz Gölü' hem de 'Uyuz Çermiği' olarak bilinen doğal su kaynağı, yaklaşık üç yıllık bir kuraklığın ardından yeniden hayat buldu. Şehir merkezine 50 kilometre mesafede bulunan bu şifalı su birikintisi, geçmişte uyuz ve egzama başta olmak üzere çeşitli deri hastalıklarına iyi geldiği inancıyla yerli ve gurbetçi ziyaretçilerin uğrak noktasıydı.

ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK Mİ?
Nihayetinde, 3 yıl önce tamamen kuruyarak yok olan gölün yeniden su tutmaya başlaması, köy sakinlerinde büyük bir sevinç yarattı. Bu gelişme, bir zamanlar şifalı sularıyla ün salmış bu bölgenin tekrar eski canlılığına kavuşacağı umutlarını yeşertti.

KÖY SAKİNLERİNDEN UMUT DOLU SÖZLER
Köy sakinlerinden Veli Karavelioğlu, gölün yeniden su tutmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burası çok şifalı bir su. Benim gençliğimde Tokat, Erzincan, Kayseri gibi çevre illerden insanlar gelir, uyuzlu keçileri suya atarlardı. Hastalığı olup da doktordan şifa bulamayanlar buraya gelirdi ve şükranlarını sunarlardı. Yaklaşık 2 yıldır su yoktu ve bu durum beni çok üzüyordu. Allah'a şükürler olsun ki yeniden geldi. İnşallah bir ay içinde göl tamamen dolar." dedi. Gümüşdere köyü muhtarı İrfan Derin de, "İki yıldır suyu gelmiyordu. Şifa bulmak için gelenlerin adına çok mutluyuz. Buraya gelenler şifasını bulan insanlar." ifadelerini kullandı.
- 08:32Okullarda güvenlik mercek altında: Çanakkale'de kritik toplantı
- 08:22Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya yükseldi
- 08:13Son çikolata satılana dek açık kalacak: 12 yıllık çikolata dükkanı iflas etti
- 08:03Kapadokya, baharın coşkusuyla renklendi
- 07:53Sıradağların Kalbinde Dev Bir Su Hazinesi: Dünyanın En Büyük Rezervi Keşfedildi!




