Ağrı'da Nisan'da kar yağışı yolları kapattı

Ağrı'nın Gündoğdu köyünde, Nisan ayında etkili olan kar yağışı yolları kapattı. Ekipler, zorlu hava koşullarına rağmen köy yolunu yeniden ulaşıma açmayı başardı.Ağrı'da Nisan'da kar yağışı yolları kapattı
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde, Nisan ayının ortasında etkili olan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle köy yolunun kapanmasına yol açtı. Ancak ekiplerin saatler süren çalışmaları sonucunda yol yeniden ulaşıma açıldı.

YOLUN KAPANMASI VE MÜDAHALE
Baharın habercisi olarak bilinen Nisan ayında yaşanan bu kar yağışı, bölgede günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri, köy yolunun kapanmasına neden olurken, durumu öğrenen ekipler hızla harekete geçti. Taşlıçay Kaymakamlığı himayesinde ve İl Özel İdaresi desteğiyle, İlçe Özel İdaresi ekipleri zorlu hava şartlarına rağmen yoğun bir çalışma yürüttü.

KÖY SAKİNLERİ TEDBİR ALDI
Saatler süren karla mücadele çalışmaları sonucunda köy yolu tekrar ulaşıma açıldı. Fırtına ve tipi nedeniyle köyde günlük yaşam zorlaşırken, yüksek kesimlerde dağların karla kaplandığı gözlemlendi. Nisan ayında yeniden kış şartlarının hâkim olduğu köyde, vatandaşlar soğuk havaya rağmen hayvanlarının bakımını sürdürdü. Ayrıca, köy sakinleri evlerinin damlarında biriken kar kütlelerini temizleyerek olası risklere karşı önlem aldı. Gündoğdu köyü muhtarı İsa Samancı, bu durumu değerlendirerek, "Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köyde hayat olumsuz etkilendi. İlçe Özel İdaresi ekipleri hızlı bir şekilde müdahale ederek yolumuzu yeniden ulaşıma açtı. Başta Taşlıçay Kaymakamımız Sayın Kübra Baka Kılıç olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
- 08:32Okullarda güvenlik mercek altında: Çanakkale'de kritik toplantı
- 08:22Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya yükseldi
- 08:13Son çikolata satılana dek açık kalacak: 12 yıllık çikolata dükkanı iflas etti
- 08:03Kapadokya, baharın coşkusuyla renklendi
- 07:53Sıradağların Kalbinde Dev Bir Su Hazinesi: Dünyanın En Büyük Rezervi Keşfedildi!




