• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 23 Eylül 2026 14:48

Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası

Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası
Antalya'da seçim broşürü nedeniyle çıkan kavgada Sinan E., Haktan Faik Çoban'ı kasten öldürmekten 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası

Antalya’da seçim broşürü nedeniyle yaşanan kavgada bir kişinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan Sinan E., 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 1

Olayın ayrıntıları

Maktul Haktan Faik Çoban’ın babası Bekir Çoban, suçlu bulunanların cezalandırılmasını talep etti. “Üçü de benim gözümde suçlu; biri çağırdı, biri götürdü, biri ateş etti” diyerek diğer oğlunun da cezalandırılmasını istedi. Olay, 21 Mart 2024’te Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. CHP’nin seçim otobüsünden inen kişiler, iş yerinde broşür bıraktı. Sinan E., broşür bırakanları dükkânından çıkarmak istedi. Bu durum, Ahmet B. ile Sinan E. arasında tartışmaya yol açtı.

Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 2

Kavga ve sonuçları

Kavga sırasında Sinan E., tabancasını çıkararak tek el ateş etti. Merminin Haktan Faik Çoban’ın karnından geçip Burak Devran Ç.’ye isabet etmesiyle olay trajik bir hal aldı. Haktan Faik Çoban, hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra Sinan E. tutuklanırken, Ahmet B. da yaralama suçundan ceza aldı. Olayın ardından başka bir saldırı daha gerçekleşti ve polis şüpheliyi yakalamak için çalışmalar başlattı. Mahkeme, Sinan E.’yi kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Haksız tahrik ve iyi hâl indirimleriyle ceza 16 yıl 8 aya düşürüldü. Sinan E. ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan da para cezası aldı. Ahmet B. ise tehdit ve yaralama suçundan 9 ay hapis cezası aldı.

Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 3Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 4Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 5Seçim broşürü yüzünden çıkan kavgada hapis cezası 6