Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyada sadece Alpler'de ve kendisinde görülen eşsiz kristal kar yapısı ve sarıçam ormanları arasındaki güvenli pistleriyle, Aralık ayının son hafta sonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Son yağan karın ardından pistlerde 80 santim kar bulunan merkez, kayak ve snowboard tutkunlarını ağırladı.

GÜNEŞLİ HAVADA KAYAK KEYFİ
2 bin 634 rakımlı kayak merkezinde, vatandaşlar bir yandan kayak yaparken, diğer yandan da güneşli havanın tadını çıkardı. Kar kalitesinin üst seviyede olması, çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelen tatilcilerin bölgeye akın etmesine neden oldu.

OTELLERDE DOLULUK REKORU
Bölgedeki otellerin doluluk oranları, hafta sonu itibarıyla yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Kayakseverler, 5 telesiyej ve toplam 30 kilometreyi bulan farklı zorluk derecelerindeki 10 pistte keyifli zaman geçirdi. Sadece kayakçılar değil, çocuklarıyla gelen aileler de kızak pistlerinde yoğunluk oluşturdu.

MEŞALELİ GÖSTERİLER VE COŞKU
Bazı otellerde akşam saatlerinde meşaleli kayak gösterileri ve Kafkas halk oyunları performansları sergileniyor. Ziyaretçiler, çığ tehlikesi olmadan kaydıklarını belirterek, "Ortam çok kalabalık ve güzel, herkesi bekleriz" şeklinde duygularını ifade etti.







