ASAYİŞ
Yayınlanma : 07 Ağustos 2025 15:20

Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonu: Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonu: Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi
Samsun merkezli 8 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı. 'Polis ve savcı' kılığındaki şüphelilerin 3 milyon 732 bin 298 TL'lik vurgun yaptığı tespit edildi.
Samsun merkezli dolandırıcılık operasyonu: Gözaltı sayısı 16'ya yükseldi

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü nitelikli dolandırıcılık operasyonunda gözaltı sayısı 16'ya ulaştı. Operasyon, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran bir şebekeye yönelikti.

teknik yapı

3 MİLYON TL'LİK VURGUN

Şüphelilerin, telefonla irtibata geçtikleri vatandaşlara güven kazandırarak toplam 3 milyon 732 bin 298 TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Samsun merkezli olarak Şanlıurfa, Hatay, Hakkari, Trabzon, Manisa, Muğla ve Bursa'da eş zamanlı yapılan operasyonda 6 şüphelinin cezaevinde olduğu tespit edildi. Evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

GÖZALTI SAYISI ARTTI, ADLİYEYE SEVK

Başlangıçta 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, gözaltı sayısı daha sonra 16'ya yükseldi. Gözaltına alınan 10 kişiden 7'si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Gaziantep ve Şanlıurfa'daki cezaevlerinde tutuklu bulunan 6 şüphelinin ise SEGBİS aracılığıyla Samsun'daki nöbetçi mahkemeye ifade vereceği öğrenildi.