EĞİTİM
Yayınlanma : 02 Eylül 2025 18:20

Samsun Çarşamba'da üniversite hazırlık kursları başladı

Samsun Çarşamba'da üniversite hazırlık kursları başladı
Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde 8 Eylül'de başlayan üniversite hazırlık kursları (DYK), TYT ve AYT hazırlık eğitimi veriyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde, üniversiteye hazırlık amacıyla açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), 8 Eylül'de başladı. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Seymen, kurslar hakkında bilgi verdi.

sempati mobilya

DYK KURSLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER

Seymen, DYK'nın bakanlık tarafından okullar ve halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz bir kurs sistemi olduğunu, özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsadığını belirtti. TYT ve AYT hazırlık kursları şeklinde verilen eğitimde, sayısal, eşit ağırlık ve sözel sınıflar bulunuyor. Başvurular 4-18 Ağustos tarihleri arasında alınırken, okulların son haftasında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Kurslar hafta içi dört gün, 09.20-14.30 saatleri arasında, cuma günleri ise etüt çalışmalarıyla devam ediyor.

Fındık SEZONUNUN ETKİSİ VE BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Önceki yıllarda fındık sezonu nedeniyle öğrencilere ulaşmada zorluk çektiklerini belirten Seymen, bu yıl yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla daha fazla öğrenciye ulaştıklarını ve öğrenci sayısının geçen yıla göre daha yüksek olduğunu vurguladı. Başvuru süresinin uzatıldığını ve ekim ayına kadar başvuru yapılabileceğini de ekledi. 5 sınıf açılarak öğrencilere eğitim veriliyor.

KALİTELİ EĞİTİM İMKANI SUNULUYOR

Seymen, kursların amacının öğrencilerin maddi külfet olmadan eğitim görmelerini ve iyi bir üniversite kazanmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi. Kadrolu öğretmenlerle yürütülen kursların, öğrencilere kaliteli eğitim imkanı sunduğunu ve geçen yılki kurslardan birçok öğrencinin üniversiteye yerleştiğini de sözlerine ekledi.