EKONOMİ
Yayınlanma : 28 Şubat 2026 19:45
Salihli'de balık avı yasağı yarın başlıyor

Salihli'de 1 Mart'ta başlayacak 3 aylık balık avı yasağı, balıkların üreme dönemi nedeniyle getirildi.
Manisa'nın Salihli ilçesinde, iç sularda uygulanacak olan 3 aylık balık avı yasağı 1 Mart'ta başlayacak ve 1 Haziran'da sona erecek.

YASAĞIN KAPSAMI
Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe sınırları içindeki göl, gölet, baraj gölü, akarsu ve benzeri tüm iç sularda su ürünleri avcılığının yasak olduğu belirtildi. Bu yasak, balıkların üreme dönemine denk geldiği için ticari ya da amatör fark etmeksizin her türlü su ürünleri avcılığını kapsamaktadır.
CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAK
Ayrıca, menşe belgesi ve diğer gerekli belgeler olmadan balık satışı ve naklinin de yasak olduğu vurgulandı. Yetkililer, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacağını belirterek, vatandaşların kurallara uyması gerektiğini hatırlattı.
- 12:09Kayserispor'un TFF 1. Lig'deki zorlu yolculuğu başlıyor: Rakipler ve deplasmanlar netleşti!
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü





