Hendek'te Uludere Çayı'nda binlerce balık telef oldu: Yetkililer inceleme başlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Uludere Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi. Binlerce balığın su yüzeyinde telef olduğu gözlemlenirken, yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.Hendek'te Uludere Çayı'nda binlerce balık telef oldu: Yetkililer inceleme başlattı
Sakarya'nın Hendek ilçesinden geçen Uludere Çayı'nda toplu balık ölümleri yaşanması endişe yarattı. Çayda yüzen balıkların su yüzeyine çıktıktan kısa bir süre sonra hareketsiz kalarak telef olduğu gözlemlendi.

KORKUTAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Dün Hendek ilçesindeki Uludere Çayı'nda meydana gelen olayda, çok sayıda balığın su yüzeyinde ölü olarak bulunması dikkat çekti. Su yüzeyini kaplayan balıklar, bölge halkında endişeye neden oldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çevre ve iklim değişikliği il müdürlüğü ile tarım ve orman müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgeden su ve balık numuneleri alarak inceleme başlattı.

BİNANELERCE BALIK TELEF OLDU
Çaydaki balık ölümleriyle ilk kez karşılaştığını belirten görgü tanığı Erdal Aydın, "Balıkların su üstünde olduğunu gördük. Birkaç parça video çekerek yetkililere durumu bildirdik. Suyun üstü binlerce balık kaynıyor, sebebini bilmiyoruz ama çok enteresan bir durum. Sudaki bütün balıklar telef olmuş durumda. Bu durumun sebebiyetinin araştırılmasını istiyoruz. Daha önce bu çayda böyle bir durumla karşılaşmadık, ilk defa oldu. Binlerce balık telef oldu gitti" dedi. Yetkililer, balık ölümlerine neden olabilecek etkenleri belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı
- 12:36Kayseri amatör liglerine bayram molası
- 12:29Bilecik'te dere taşması ulaşımı aksattı
- 12:22Kedi kurtarma operasyonunda ikinci perde: İki kez motoruna sığındı!





