Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, 'Anadolu Mirası' adı altında gerçekleştirdiği operasyonla tarihi eser kaçakçılığına önemli bir darbe vurdu. Operasyon sırasında, 5 şüphelinin araçlarında yapılan aramalarda toplamda 589 parça tarihi eser ele geçirildi.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER
Operasyon neticesinde gözaltına alınan şüpheliler, E.O. (48), A.E. (50), İ.B. (51), Y.Y. (26) ve S.Ç. (34) olarak belirlendi. Bu kişilerin araçlarında yapılan aramalarda 388 obje, 82 sikke, 19 taş obje ve 100 yüzük gibi çeşitli tarihi eserlerin bulunduğu tespit edildi. Ele geçirilen eserlerin Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu ifade edildi ve bu eserler koruma altına alındı.
ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI
Şüpheliler hakkında 'Kaçakçılık ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla adli süreçler hızla başlatıldı. Bu operasyon, ülkemizin kültürel mirasının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve ilerideki benzer kaçakçılık girişimlerinin önlenmesine yardımcı olacağı umuluyor.








