Rusya ve Belarus, Zapad tatbikatı ile güç gösterisi yapıyor

Rusya ve Belarus, NATO ile yaşanan gerilimin ortasında Zapad 2025 askeri tatbikatını başlattı. Rusya, tatbikat kapsamında hipersonik füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Polonya'daki Rus drone'ları olayının ardından NATO, durumu yakından takip ediyor
HIPERSONİK FÜZE DENEMESİ
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, füzenin hedefi doğrudan isabetle imha ettiği belirtildi. Barents Denizi, Arktik Okyanusu'nun Norveç ve Rusya arasında yer alan bir bölümü. Tatbikatlar, 16 Eylül'e kadar devam edecek.

ZAPAD TATBİKATININ KAPSAMI
Zapad, Rusça'da 'Batı' anlamına geliyor. Bu tatbikat, Baltık ve Barents Denizi'nde gerçekleştiriliyor. Rusya ve Belarus, tatbikatla olası bir düşman saldırısını püskürtmeyi, kaybedilen toprakların geri alınmasını ve sınır güvenliğini test etmeyi amaçlıyor. Tatbikat iki aşamadan oluşuyor: birincisi savunma ve koordinasyon, ikincisi ise alan kazanma ve düşman kuvvetlerini püskürtme.
POLONYA VE NATO'NUN TEPKİSİ
Polonya'da yaşanan Rus drone'ları krizi sonrası NATO, Zapad tatbikatını dikkatle izliyor. Polonya geçtiğimiz hafta Rus insansız hava araçlarını düşürdüğünü açıklamıştı. Başbakan Donald Tusk, NATO anlaşmasının dördüncü maddesini yürürlüğe koyduğunu ve ittifak üyelerinin müttefikleriyle istişare talep edebileceğini belirtti. Rusya ise drone'ların Polonya'da herhangi bir hedefi almadığı konusunda ısrarcı.
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu




