• ceylan hafriyat
YAŞAM
Yayınlanma : 19 Eylül 2026 09:47

Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti

Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti
Gaziantep'te Reyzan Dirmilli, çöpe giden fıstık kabuklarını kullanarak kendine özgü bir reçel üretti ve bu yeni lezzeti geri dönüşüm örneği olarak tanıttı.
Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti

Gaziantep’te 73 yaşındaki Reyzan Dirmilli, atık olarak görülen Antep fıstığı kabuklarını değerlendirerek reçel üretmeye başladı.

Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 1

Fıstık kabukları geri dönüşüme kazandırıldı

Dirmilli, genellikle çöpe giden fıstık kabuklarını kullanarak geri dönüşümle yeni bir lezzet yaratmayı başardı. Yaş fıstık olarak bilinen taze fıstıkların dış kabuklarını ayıklayan Dirmilli, bu kabukları çeşitli işlemlerden geçirerek geleneksel yöntemlerle reçel haline getiriyor. Elde ettiği fıstık kabuğu reçeli, kendine has aroması ile kahvaltılara farklı bir tat katıyor.

Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 2

Aile ekonomisine katkı sağlama hedefi

Dirmilli, hazırladığı reçeli kavanozlara doldurarak aile ekonomisine katkıda bulunmayı da amaçlıyor. “Bu ürettiğim reçeli geri dönüşüm olarak Gaziantep’e sunmak istedim” diyen Dirmilli, fıstık kabuklarının tadını deneyimledikten sonra bu işe girmeye karar verdiğini ifade etti. Kızının başlangıçta sıcak bakmadığı projeyi, birlikte hayata geçirdiklerini belirtti. Dirmilli, “Gaziantepli vatandaşların da bunu beğeneceğini düşünüyorum” dedi. Dirmilli, ayrıca ürettiği reçelin kendine özgü kokusu ve tadı ile diğer reçellerden ayrıldığını vurguladı. Bu lezzeti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de tattırmayı planladığını söyledi.

Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 3Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 4Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 5Reyzan Dirmilli, fıstık kabuğundan reçel üretti 6