Rus yetkililere göre, Ukrayna'daki operasyonlar sırasında elde edilen veriler doğrultusunda Zircon füzesinin hedefleme sistemi üzerinde iyileştirmeler yapıldı.

FÜZENİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Putin, St. Petersburg'da Rus Donanması personeliyle yaptığı görüşmede, gerçek operasyonlardan edinilen deneyimlerin füzenin isabet oranını artırdığını ifade etti. Ancak, geliştirme çalışmalarının hala sürdüğünü de vurguladı. Bu durum, Zircon'un hassas hedeflere karşı performansı ile ilgili soru işaretlerinin devam ettiğini gösteriyor.
HIPERSONİK SİLAHLARIN STRATEJİK ÖNEMİ
3M22 Zircon, yaklaşık Mach 9 hıza ulaşabilen ve 1.000 kilometreye kadar menzil sunan hipersonik seyir füzesi olarak tasarlandı. Başta savaş gemileri ve denizaltılardan fırlatılmak üzere geliştirilen bu sistemin kara hedeflerine karşı da etkili olabileceği belirtiliyor. Hipersonik hızı sayesinde mevcut hava savunma sistemlerini aşma hedefi taşıyor. Ancak Putin'in son açıklamaları, Zircon'un gelişim sürecinin henüz tamamlanmadığını gözler önüne serdi.







