Ağrının Patnos ilçesinde, içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm sunacak olan İçmesuyu Arıtma Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

YILLIK 10 MİLYON METREKÜP SU HAZIRLANIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen projeyle, Patnos Barajından temin edilecek suyun, arıtma tesisinde fiziksel ve kimyasal süreçlerden geçirilmesi planlanıyor. Tamamlandığında, bu tesis yılda 10 milyon metreküp memba kalitesinde içme suyu üretimi gerçekleştirecek.

KALİTELİ SU İÇİN YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tesisin 40 bin metreküp kapasiteli olarak projelendirildiğini ve önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. İsale hattı çelik imalatlarının yüzde 75inin tamamlandığını belirten Balta, mevcut su kaynaklarının korunmasının yanı sıra, halkın sağlıklı içme suyuna erişimini sağlamak için yatırımların sürdüğünü vurguladı.







