Pastırma ve sucuk satışlarında önemli düşüş: Yüzde 25 azalma kaydedildi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılında et ürünleri satışlarında yüzde 25 azalma beklediklerini açıkladı. Ekonomik koşullar ve alım gücündeki kısıtlamalar bu durumu etkiliyor.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2025 yılı için et ve et ürünleri satışlarında 2024 yılına göre bir gerileme yaşandığını duyurdu.

PASTIRMA VE SUCUKTAKİ DÜŞÜŞ
Bağlamış, geçen yılki verilerine dayanarak, 2025 yılı satışlarında yüzde 25 civarında bir eksilme tespit ettiklerini belirtti. Bu durumu, ülkenin ekonomik koşulları ve vatandaşların alım gücündeki kısıtlamalara bağladı. Ayrıca, Türkiye genelinde pastırma üretiminin yüzde 65’ten yüzde 67’ye yükseldiğini vurguladı.

GURBETÇİLERDEN BEKLENTİ
Başkan Bağlamış, Kayseride üretilen sucuk ve pastırmaların tescilinin yeterince yapılamadığını ifade ederek, geçen yılki veriler ile 2025 yılı satışları arasında yüzde 25 civarında bir azalma olduğunu yineledi. Gelecek yıllarda bu açığın kapanmasını umduğunu belirten Bağlamış, gurbetçilerin pastırmaya olan ilgisinin artmasını beklediklerini ancak bu yıl ekonomik şartların etkisinin sürdüğünü dile getirdi. 2026 yılında alım gücünün normale döneceğine inandığını sözlerine ekledi.
- 23:27ING, 12 ay içinde dolar/TL tahminini 56,30 seviyesine yükseltti
- 23:18Katar'ın çöl mirası, İran'ın füze tehdidiyle sarsıldı: Dünyanın en zengin ülkesinin ekonomisi kabus yaşıyor
- 23:10Hürmüz Boğazı'nda devrim niteliğinde adım: Geçiş ücreti kripto para ile ödenecek
- 23:01Hürmüz Boğazı'nda İran'ın dijital kontrolü: 'Hürmüz Safe' ile milyarlarca dolarlık gelir ve bilgi hakimiyeti peşinde
- 22:52Samsun sahilinde 19 Mayıs coşkusu: Kırmızı beyaz aydınlatma




