Paribu Cineverse, Emaar Square Mall'da Türkiye'nin en büyük ScreenX salonunu açtı

Paribu Cineverse, Emaar Square Mall'da Türkiye'nin en büyük ScreenX salonunu açtı. Yan duvarlara yayılan görüntüler ve ileri teknolojiyle izleyiciyi filmin içine alan bu salon, sinema deneyimini 'yaşanır' bir maceraya dönüştürüyor.Paribu Cineverse, Emaar Square Mall'da Türkiye'nin en büyük ScreenX salonunu açtı
Paribu Cineverse, İstanbul'daki Emaar Square Mall'da Türkiye'nin en büyük ScreenX salonunu hizmete açarak sinema deneyiminde yeni bir çağ başlattı. 19 Aralık'ta 'Avatar: Ateş ve Kül' filmiyle kapılarını açan bu özel salon, ana perdenin yanı sıra yan duvarlara yayılan panoramik görüntü alanıyla izleyiciyi filmin tam merkezine yerleştiriyor. Görüntü, ses ve konforu bütünleştiren bu yaklaşım, sinemayı sadece izlenen değil, yaşanan bir maceraya dönüştürüyor.

FİLMİN İÇİNDE YAŞAMA HİSSİ
CGV Mars Cinema Group Dijital Sinema Sistemleri Müdür Yardımcısı Ferhat Ersoy, ScreenX formatının izleyiciye 'filmin izleyicisi değil, içindeki bir karakter olma' hissini yaşattığını vurguladı. Ersoy, geleneksel sinemanın tek bir merkeze odaklandığını, ancak ScreenX'te sağ ve sol duvarlarda akan görüntülerle izleyicinin tüm sahneyi kaçırmadan deneyimleyebildiğini belirtti. Özel ses sistemi ve ayarlanabilir koltuklarla desteklenen bu teknoloji, seyircinin 'Ben bu filmi izlemiyorum, yaşıyorum' demesine neden oluyor.

TEKNOLOJİK ZİRVE VE İZLEYİCİ DENEYİMLERİ
Salon, Türkiye'de ilk kez kullanılan yeni nesil RGB lazer projektör ve 4K çözünürlükle kusursuz bir görüntü kalitesi sunuyor. 16,92 x 9,14 metre ölçülerindeki Türkiye'nin en büyük ScreenX perdesi, 176 kişilik kapasitesi ve özel tasarım koltuklarıyla izleyiciye maksimum konfor vaat ediyor. İlk izleyicilerden Dilara Pınaryolu, özellikle aksiyon sahnelerinde 'onlarla beraber uçuyormuşuz gibi' hissettiklerini söylerken, Itır Ataç üç farklı perdeden izlemenin 'çok güzel bir deneyim' olduğunu ifade etti. Parla Evliyazade ise kendini 'oradaymış gibi' hissettiğini belirterek salonu herkese önerdi.

SİNEMANIN GELECEĞİNE BAKIŞ
Ferhat Ersoy, bu salonu 'sinemanın geldiği son versiyon' olarak nitelendirerek, birden fazla yeni nesil teknolojinin bir araya geldiği bu alanın eşsiz olduğunu söyledi. Son dönemde artan seyirci sayılarının bu tür deneyimlere olan ilgiyi umutlandırdığını ekleyen Ersoy, tüm sinemaseverleri bu teknolojik zirveyi yaşamaya davet etti. Paribu Cineverse, ScreenX ile sinemada sınırları ortadan kaldırarak, izleyiciyi pasif bir seyirci olmaktan çıkarıp filmin aktif bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.
- 18:29Samsun’da 2 bin 200 sentetik hap ele geçirildi, bir kişi tutuklandı
- 18:19CHP'de il genel meclisi seçimleri sonrası iç hesaplaşma: Parti disiplinine vurgu
- 18:10Yem fiyatları arttı, salma besicilik yeniden önem kazanıyor
- 18:00Bakan Işıkhan: Türkiye'yi muhtemel tüm risklere karşı korumak için her tedbiri alıyoruz
- 17:51Bilecik'te hac hazırlık semineri düzenlendi





