DÜNYA
Yayınlanma : 17 Ağustos 2025 10:46

Pakistan'da sel felaketi: Ölü sayısı 351'e yükseldi

Pakistan'da sel felaketi: Ölü sayısı 351'e yükseldi
Pakistan'ın kuzeyinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel baskınlarında ölü sayısı 351'e yükseldi. Hayber Pahtunhva, Gilgit Baltistan ve Azad Keşmir'de büyük yıkıma neden olan sellerde binlerce kişi etkilendi.

Pakistan'ın kuzeyinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 351'e ulaştı. Geo News kanalının haberine göre, sel felaketinin yıkıcı etkileri bölgede devam ediyor.

teknik yapı

SEL FELAKETİNİN YIKICI ETKİLERİ

Hayber Pahtunhva eyaletinde 328, Gilgit Baltistan'da 12 ve Azad Keşmir'de 11 kişi hayatını kaybetti. Buner, Swat, Mansehra, Bajaur ve Battagram gibi bölgelerde seller, evlere, iş yerlerine ve altyapıya büyük zarar verdi. Hayber Pahtunhva eyaletinin birçok bölgesi afet bölgesi ilan edildi. Yetkililer, can kaybının daha da artabileceğinden endişe duyuyor. Hayber Pahtunhva'da sel felaketinden etkilenenlerin sayısı 11 bölgede toplam 3 bin 817 kişi olarak açıklandı.

YARDIM ÇAĞRISI

Şiddetli yağışların 21 Ağustos'a kadar sürmesi bekleniyor. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hayber Pahtunhva'ya ilaç, gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin acilen gönderilmesi talimatını verdi.