YAŞAM
Yayınlanma : 15 Ocak 2026 14:17

Öğretmenin soğukkanlı müdahalesi: Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı

Öğretmenin soğukkanlı müdahalesi: Heimlich manevrasıyla öğrencisinin hayatını kurtardı
Gaziantep'te bir öğretmen, boğazına ekmek kaçan öğrencisine Heimlich manevrası uygulayarak hayatını kurtardı. Olay, ilk yardım eğitiminin önemini bir kez daha vurguladı.

Gaziantep'te, Fatım Acar Ortaokulu'nda teneffüs sırasında yaşanan bir olay, öğretmenin soğukkanlılığının ve ilk yardım bilgisinin hayat kurtardığını bir kez daha gözler önüne serdi. 5. sınıf öğrencisi Mehmet Poyraz İnce, yediği ekmeğin nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Arkadaşlarının çığlıkları üzerine harekete geçen nöbetçi öğretmen Sibel Durgun, durumu Fen Bilimleri öğretmeni Ökkeş İlker Siyer'e bildirdi.

sempati mobilya

ANINDA MÜDAHALE HAYAT KURTARDI

İlk yardım eğitimi almış olan öğretmen Ökkeş İlker Siyer, hemen Heimlich manevrası uygulayarak öğrencisinin boğazındaki ekmek parçasını çıkardı ve onun rahat nefes almasını sağladı. Müdahale sonrası şoka giren öğrenciyi sarılarak teselli eden Siyer, soğukkanlı davranışıyla herkesin takdirini topladı. Olay anları, okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİDEN DUYGUSAL AÇIKLAMALAR

Hayatını kurtaran öğretmeni Ökkeş İlker Siyer, "Çocuğumuzun nefes alamadığını, boğazını tuttuğunu fark edince hemen Heimlich manevrası uyguladım. Sonra sırtına vurarak ekmeği çıkardım. Öğrencimin rahat nefes aldığını görmek bizi çok mutlu etti" dedi ve herkesin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini vurguladı. Öğrenci Mehmet Poyraz İnce ise, "Nefes almakta zorlandığım için yere yattım. İlker hoca ilk yardım manevrası uygulayarak hayatımı kurtardı. Çok korktum, ona teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

OKUL YÖNETİMİNDEN TEŞEKKÜR VE UYARI

Okul Müdürü Mustafa Acar, öğretmenin anında müdahalesinin öğrencinin hayati tehlikesini ortadan kaldırdığını belirterek, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Merkezi'ne teşekkür etti. Acar, ilk yardım eğitimlerinin iki yılda bir yenilendiğini ve bu eğitimlerin hayati önem taşıdığını ifade etti. Sağlık durumu iyi olan öğrenci İnce, öğretmeni ve okul yetkilileri tarafından tebrik edildi.