İzmir'in Bornova ilçesinde, muhtarlıkta şeker boğazına kaçan 3 yaşındaki bir çocuk, Atatürk Mahallesi Muhtarı Mehmet Canbolat tarafından kurtarıldı.

Çocuğun hayatı muhtarın müdahalesiyle kurtuldu
Olay, muhtarlıkta meydana geldiği sırada, çocuğun boğazına şeker kaçmasıyla gelişti. Annesinin panik halinde kalması üzerine Muhtar Canbolat, yıllar önce aldığı ilk yardım eğitimini hatırlayarak hızlı bir şekilde müdahale etti. Çocuğun morarmaya başladığını gördüğünde, hemen gereken ilk yardımı uygulamak için harekete geçti.

İlk yardım eğitiminin önemi vurgulandı
Canbolat, olay anında evrak işlerinde bulunduğunu ve çocuğun nefes alamadığını fark ettiğinde derhal müdahale ettiğini belirtti. “Küçük çocuğa şeker verilmemesi için uyarmıştım,” diyen muhtar, bu tür olayların herkesin başına gelebileceğini ifade ederek ilk yardımın önemine dikkat çekti. Olayın ardından muhtarlıkta şeker bulundurmama kararı aldı ve vatandaşlardan bu konuda anlayış bekledi.






