GÜNDEM
Yayınlanma : 31 Ekim 2025 17:39

Oba Makarnadan Gaziantepe dev sağlık yatırımı: 3 aile sağlığı merkezi ve UMKE deposu hizmete girdi!

Oba Makarnadan Gaziantepe dev sağlık yatırımı: 3 aile sağlığı merkezi ve UMKE deposu hizmete girdi!
Oba Makarnanın desteğiyle Gaziantepe 3 aile sağlığı merkezi ve 1 UMKE deposu kazandırıldı. Vali Çeber, hastane yatak kapasitesinin 2 binin üzerinde artırıldığını duyurdu.
Oba Makarnadan Gaziantepe dev sağlık yatırımı: 3 aile sağlığı merkezi ve UMKE deposu hizmete girdi!

Gaziantepin sağlık altyapısı, Oba Makarnanın desteğiyle güçleniyor. Valilik koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, hayırsever katkılarıyla üç aile sağlığı merkezi ve bir UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) deposu hizmete açıldı. Bu yatırımlar, bölge halkının birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak.

teknik yapı

SAĞLIK TESİSLERİ BİRDEN ÇOK YERDE HİZMETTE

Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesindeki Aynur Özgüçlü Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen törenle hizmete alınan tesisler arasında, modern altyapıya sahip aile sağlığı merkezleri ve acil sağlık hizmetleri için kritik öneme sahip bir UMKE deposu bulunuyor. Bu merkezler, gebe takibi, bebek izlemleri, aşılama, koruyucu sağlık hizmetleri gibi geniş bir yelpazede vatandaşlara hizmet verecek. Tören, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin ve hayırsever Özgüçlü ailesinin katılımıyla gerçekleşti.

GAZİANTEPTE YATAK KAPASİTESİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, konuşmasında sağlık sektöründeki gelişmelere dikkat çekti. Son bir buçuk yılda şehirdeki yatak kapasitesini 2 binin üzerinde artırdıklarını ve devam eden yatırımlarla bu sayıyı daha da yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Vali Çeber, Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ve ailesine, şehre yaptıkları değerli katkılardan dolayı şükranlarını sundu. İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin ise açılan merkezlerin teknik detaylarını paylaşarak, aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının modern imkanlarla görev yapacağını vurguladı. Ayrıca, bakanlık tarafından temin edilen 16 yeni acil yardım ambulansı da hizmete alındı.