Nilüfer’de, olası afetlere müdahale etmek amacıyla kurulan Arama Kurtarma Gönüllü Ekibi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve AFAD yetkilileri katıldı.

İLK TOPLANTI NİLÜFER BARİŞ MECLİSİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Nilüfer Barış Meclisi’nde yapılan toplantı, ekibin doğru yöntemler ve güçlü bir kurumsal iş birliği ile yola çıkmasını hedefliyordu. Başkan Özdemir, bilinçli ve dirençli bir kent olmanın önemine vurgu yaparak, özellikle depremler sonrası yaşanan panik durumlarının önlenmesi gerektiğini söyledi. Deprem lojistik merkezi kurmak istediklerini de dile getirdi.

GÖNÜLLÜ EKİBİN ÖNEMİ VURGULANDI
Nilüfer’de gönüllülük esasına dayalı bir ekip oluşturacaklarını belirten Başkan Özdemir, dayanışma kültürünün bu tür durumlarda büyük önem taşıdığını ifade etti. AFAD Bursa İl Müdürü Mehmet Buldan ise, Nilüfer Belediyesi’nin afetlere hazırlık konusunda altyapısının sağlam olduğunu belirtti ve ekibin nitelikli olmasının önemine dikkat çekti.







