SPOR
Yayınlanma : 01 Ağustos 2025 08:49

Nihat Kahveci: Beşiktaş'ta top isyan etti

Nihat Kahveci: Beşiktaş'ta top isyan etti
Nihat Kahveci, Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk'e 2-0 yenildiği maçın ardından yaptığı açıklamada, takımın performansını sert bir dille eleştirdi ve Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne veda ettiğini belirtti.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk'e 2-0 yenilmesinin ardından spor yorumcusu Nihat Kahveci, sert eleştirilerde bulundu. Polonya'da oynanan müsabakada Shakhtar'ın gollerini 12. dakikada Kevin ve 45+2'de Elias kaydetti. Toplam skor 6-2 olan maçın ardından Beşiktaş Avrupa Ligi'ne veda ederken, yoluna Konferans Ligi 3. eleme turundan devam edecek.

teknik yapı

KAHVECİ'DEN ATEŞ PÜSKÜRTEN YORUMLAR

Kontraspor YouTube kanalında konuşan Kahveci, Beşiktaş'ın performansını eleştirerek, 'İlk maçtan sonra çok sinirliydim, ilk maça şükrediyorum. 50. saniyede Silva'nın pozisyonuna heyecanlanmıştım. Bu maçta 1 saniye heyecanlanmadım. Top Beşiktaş'ın ayağındayken top isyan etti.' dedi. Kahveci, oyuncuların performansına da değinerek, Semih Kaya ve Tayfur Bingöl'ün oyuna girmemesini eleştirdi ve teknik direktörün oyuncu değişiklikleriyle ilgili açıklamalarını da yorumladı. Felix'in boş tribüne pas atmasını ve Semih'in pas verememesini örnek göstererek, 'Futbol topu isyan etti bu Beşiktaş kadrosuna.' ifadesini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN DURUMU ELEŞTİRİLDİ

Kahveci, Beşiktaş'ın düşüşünü vurgulayarak, 'Beşiktaş çöküyor, çöküyor! Şimdi rakibi Saint Patrick's değil mi; İrlanda'ya giderken uçakta yorulur, kramp girer, o maçta da koşamazlar! Yazık! İlk maç sonrası sinirimi hatırlıyorum. Bugün benim ortalığı yıkmam lazım. İlk maça şükreder hale geldik. Beşiktaş'ın bir sonraki oynayacağı maç önceki maça şükrettiriyor.' şeklinde konuştu. Arda Turan'ın Eyüpspor ile Süper Lig'e çıkışını örnek göstererek Beşiktaş'ın durumunu karşılaştırdı. 'Mert'in kalesine gelmeyen takıma karşı net pozisyona giremediniz. Bunu söylemek çok acı ama gerçek. Beşiktaş pozisyona giremedi.' diyerek sözlerini tamamladı.