New York'lu kadın kendi nişan taşını buldu

New York'lu Micherre Fox, ABD'deki Crater of Diamonds'ta 2-2.5 karatlık bir elmas buldu. Günler süren arayışının ardından bulduğu taşı "Fox-Ballou Elması" olarak adlandırdı.
31 yaşındaki Micherre Fox, ABD'nin New York kentinde yaşıyor ve kendi nişan taşını bizzat bulmaya karar verdi. ABD'de halka açık tek elmas arama alanı olan Crater of Diamonds'ı araştırmaları sonucu belirledi. 8 Temmuz'da başlayan arayışında, yaz sıcağında günlerce kazı çalışmaları yürüttü.
SICAĞA RAĞMEN AZMİNDEN VAZGEÇMEDİ
Günler süren arayışın son gününde, parkın 37.5 dönümlük alanında yürürken toprakta parıldayan bir ışık gördü. Taşı eline aldığında 2-2.5 karat arasında beyaz bir elmas olduğunu fark etti. Fox, yaşadığı heyecanı, 'Dizlerimin üzerine çöktüm, ağladım, sonra gülmeye başladım. Sonsuza kadar benim olacak taşı bulduğumu biliyordum' sözleriyle dile getirdi. Bulduğu taşa, kendisi ve nişanlısının soyadlarından esinlenerek 'Fox-Ballou Elması' adını verdi.
BAŞARININ SIRRI: EMEK VE ARAŞTIRMA
Fox, başarısının sadece şansa bağlı olmadığını belirterek, 'Evlilikte bazen para sorunları çözebilir ama para bittiğinde çalışkanlık gerekir. Araştırma önemli ama toprağı kazmadan hiçbir bilgi seni hedefe ulaştıramaz' dedi. Crater of Diamonds'ta, 'bul, sakla' kuralı uygulanıyor; ziyaretçiler buldukları taşları saklayabiliyor. Bu yıl şimdiye kadar 366 elmas kayıt altına alındı, bunlardan 11'i bir karattan büyük. 1906'dan beri 75 binden fazla elmasın kayıtlı olarak çıkarıldığı park, ABD tarihinin en büyük elması olan 40,23 karatlık 'Uncle Sam' elmasın da bulunduğu yer olarak biliniyor.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun





