• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 10 Eylül 2026 01:30

Netanyahu, Şeyh Dağı'ndaki askerlerle bir araya geldi

Netanyahu, Şeyh Dağı'ndaki askerlerle bir araya geldi
İsrail Başbakanı Netanyahu, Şeyh Dağı'ndaki askerlerle bir araya gelirken, Suriye'nin tepkisini çekti ve İran rejimini yenme hedefini vurguladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yisrael Katz ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tamir Yadai ile birlikte Şeyh Dağı'nda bulunan İsrail askerlerini ziyaret etti.

Netanyahu, Şeyh Dağı\

Kontrol altındaki alanlar hakkında açıklama yaptı

Ziyaret sırasında bir video mesajı yayımlayan Netanyahu, “Hermon Dağı’ndan Yermuk Nehri’ne ve buradan Akdeniz’e kadar tüm alanı kontrol ediyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, bölgede tamamlanması gereken görevlerin bulunduğunu dile getirdi.

Netanyahu, Şeyh Dağı\

İran yönetimini yenme hedefi

Netanyahu, İsrail’in öncelikli hedeflerinden birinin İran yönetimini yenmek olduğunu belirtti. Bu hedefe ulaşmaya “çok yakın olduklarını” ifade eden Netanyahu, İsrail’in bölgedeki faaliyetlerinin devam edeceğini de vurguladı. Ziyaret, Suriye topraklarına yapılan bir giriş olması nedeniyle Ürdün ve Suriye yönetimlerinin tepkisini çekti. Ürdün, bu durumu “yasa dışı” olarak değerlendirdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Netanyahu’nun ziyaretini, Suriye’nin egemenliğine yönelik “provokatif bir adım” olarak kınadı. Açıklamada, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik ihlallerinin güvenlik ve istikrarı tehdit eden bir tırmanışa yol açtığı ifade edildi.