• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 30 Temmuz 2026 07:39

Netanyahu'nun kaldığı otel protestocular tarafından basıldı: 'Bibi, kaçamazsın!

Netanyahu'nun kaldığı otel protestocular tarafından basıldı: 'Bibi, kaçamazsın!
Washington D.C.'de İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kaldığı oteli basan protestocular, 'savaş suçlusu' diyerek tutuklama emri çağrısı yaptı. Güvenlik güçleri müdahale etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Washington D.C. ziyareti sırasında, yüzlerce protestocu başkentin sokaklarını doldurdu. Gergin anların yaşandığı olaylarda, Netanyahu'nun akşam yemeği yediği bildirilen Georgetown'daki Four Seasons Oteli'nin lobisine giren göstericiler, protestoları daha da alevlendirdi.

OTEL LOBİSİNDE GERGİNLİK

Bazı protestocular, Netanyahu'nun kaldığı oteli 'baskın' yaparak Başbakan ile doğrudan görüşmek istediklerini ifade etti. Ancak bu girişim, polis engeline takıldı. Otel içinde sloganların yükseldiği anlarda, güvenlik görevlileri göstericileri hızla dışarı çıkarmak zorunda kaldı. Protestocuların attığı sloganlar ise hafızalara kazındı.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ TALEBİ

Olaylar sırasında bir protestocunun, "Bibi, kaçamazsın Bibi! Sen bir savaş suçlusun!" diye lobide haykırması kameralara yansıdı. Polis ile kısa süreli bir tartışma yaşayan eylemciler, ABD yetkililerinden Netanyahu aleyhine Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama emrini uygulamaları yönünde çağrıda bulundu. Şiddetli yağmura ve sıkı güvenlik önlemlerine aldırış etmeyen göstericiler, Gazze'deki savaşla ilgili hesap sorulması talebiyle Beyaz Saray'a doğru yürüyüşlerini sürdürdü.