• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 26 Eylül 2026 04:02

Netanyahu'nun BM konuşmasında ülkeler salonu terk etti

Netanyahu'nun BM konuşmasında ülkeler salonu terk etti
İsrail Başbakanı Netanyahu, BM konuşması sırasında birçok ülkenin salonu terk etmesiyle karşılaştı. Bu durum hem İsrail heyetinde hem de medyada büyük yankı buldu.
Netanyahu'nun BM konuşmasında ülkeler salonu terk etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler’deki konuşmasını boş bir salonda gerçekleştirdi. Gazze, Lübnan ve Suriye'deki olaylarla ilgili öfke dolu protestolar nedeniyle, pek çok ülke temsilcisi oturumdan ayrıldı.

Netanyahu\

Boşalan salon, İsrail heyetini şok etti

Netanyahu'nun konuşması sırasında, 77 ülkenin temsilcisi oturuma katılmadı ve salondan ayrıldı. Bu durum, İsrail heyetinde büyük bir şaşkınlık yarattı. İsrail medyası, yaşanan bu protestoyu “İsrail’in yüzüne tükürmek” olarak yorumlarken, bazı yayın organları “dramatik bir protesto” olarak nitelendirdi.

Netanyahu\

Ülkelerin tepkisi dikkat çekti

İsrail heyeti, salonu terk eden ülkeleri not alırken, Netanyahu kürsüde sert ifadelerle tehditlerde bulundu. Salonu terk eden ülkeler arasında Türkiye'nin müttefiki olan Somali, Mısır ve Güney Afrika'nın yanı sıra, Venezuela gibi dikkat çekici isimler de yer aldı. Ancak, İtalya, Yunanistan ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri konuşmayı dinlemeyi tercih etti.

Netanyahu\