Mustafa Düger Vakfı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Kırşehir’i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger tarafından kurulan Mustafa Düger Vakfı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eğitimden çevre çalışmalarına kadar birçok alanda faaliyet göstermeyi hedefleyen vakıf, Kırşehir’e hizmet etmeyi amaçlıyor.
Kırşehir’i Koruma Platformu Başkanı ve hayırsever iş insanı Mustafa Düger tarafından kurulan Mustafa Düger Vakfı, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmi olarak faaliyetlerine başladı.
VAKIF, EĞİTİM VE YARDIM ALANLARINDA FAALİYET GÖSTERECEK
Vakıf, eğitim ve öğrenim alanında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek, yoksul ve muhtaç kişi ve ailelere nakdi ve ayni yardımlarda bulunmak amacıyla kuruldu. Eğitimden kültür ve sanata, çevre faaliyetlerinden sporcu gelişimine kadar birçok alanda faaliyet göstermeyi hedefleyen vakıf, çok sayıda projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kurucu Mustafa Düger, vakfın varisi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nı gösterdi.
KIRŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Vakıfla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Düger, amaçlarının kurumsal bir yapıyla Kırşehir’e hizmet etmek olduğunu belirtti. Düger, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Kırşehir bizim evimiz ve yuvamız. Yuvamızın selameti, huzuru için herkes elinden geleni yapıyor. Bizler de huzurun artması için gayretimizi tesisleştirip disipline ederek, devlet denetimi ve kontrolü altında, devletimizin ve milletimizin kurduğu sivil toplum örgütleriyle, şehrimizin dinamikleriyle yol alarak kadim kentimize, kentimizin insanına katkı sunmak istiyoruz. Bu vakfı bizler kurduk ama bu vakıf Kırşehirlilerindir. Bölüşmenin tadına varanlarındır, komşusu açken tok yatmayanların bilincinde olanındır.' Özellikle yetim çocuklar ve kız öğrenciler için pozitif ayrımcılık içeren projeler geliştireceklerini vurgulayan Düger, 'Zeki insanların yaşadığı bu kentte, eğitimde erişilemeyecek başarıların ortaya çıkması için planlarımız var. Bir ekmeği bakkaldan alacak yakını olmayan yaşlımızın da, bir Fatiha okuyacak yakını olmayanların da, dağ başında yiyecek bulamayan yaban hayatının da içinde olacağımız bir oluşum hazırlığı yapıyoruz' diye konuştu.
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı





