Muratpaşa'da robotik kodlama dersleri devam ediyor

Muratpaşa Belediyesi, ASSİM Teknoloji Merkezi'nde 10-14 yaş arası 50 öğrenciye robotik kodlama eğitimi veriyor. 6 haftalık eğitimde öğrenciler kodlama, devre kurma, sensör kullanımı ve 3 boyutlu yazıcılarla tasarım yapmayı öğreniyor.
Muratpaşa Belediyesi, Abdulllah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Teknoloji Merkezi’nde geleceğin dünyasını şekillendiren mesleklerin temelini oluşturan robotik kodlama derslerine bu yıl da devam ediyor. Bu yıl 10-14 yaş arası 50 öğrenci, Muratpaşa Belediyesi tarafından ASSİM Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen robotik kodlama eğitimlerine katılıyor.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ
Gruplar halinde yürütülen eğitimler, her grup için 6 hafta boyunca toplam 24 saatlik uygulamalı bir program içeriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde öğrenciler kod yazıyor, devreler kuruyor, sensörlerle çalışıyor ve 3 boyutlu yazıcılarla kendi tasarımlarını hayata geçiriyor. Eğitim, algoritma mantığının anlaşılmasını, elektronik bileşenlerin tanınmasını, sensörlerle veri toplamayı ve fiziksel olarak çalışan robotlar tasarlanmasını kapsıyor. Amaç, öğrencilerin teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olmalarını sağlamak. Arduinob tabanlı projeler geliştirmeleri de bu amaca hizmet ediyor.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME
Robotik Kodlama Eğitmeni Mehmet Ali Eröksüz, yapay zekanın gelişimiyle birlikte yazılıma olan ilginin azaldığını, ancak çocukların düşünme becerilerinin her zamankinden daha değerli olduğunu vurguladı. Eröksüz, yeni dönem eğitim programına, çağı anlamaya ve geliştirmeye yönelik STEM uygulamaları eklendiğini belirtti. Öğrencilerden Adem Ağören, Türkiye'yi yazılım konusunda geliştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. Mustafa Kemal Dumlupınar ise yaz tatilinde 3 ay gibi kısa bir sürede kodlama öğrenmenin avantajlı olduğunu belirterek Muratpaşa Belediyesi’ne teşekkür etti.
- 13:12Elf kulağı estetiği: Gençlerin sosyal medya rüzgarında yeni akım
- 13:05Beşiktaş'ta bayram coşkusu: Başkan ve yönetimden taraftara sıcak mesajlar
- 12:58Seattle merkezli pizzacı robot şirketi iflas etti
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı




