GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Ağustos 2025 22:56

Muğla'da orman yangınına karşı önlem: Gönüllüler devriyede

Muğla'da orman yangınına karşı önlem: Gönüllüler devriyede
Muğla MAG AME ekipleri, yaz aylarındaki orman yangını riskine karşı devriye çalışmalarını sürdürüyor. 30 Ağustos Zaferi'nin 103. yıl dönümü, Datça'da bir saha tatbikatıyla kutlandı.
Muğla'da orman yangınına karşı önlem: Gönüllüler devriyede

Muğla'daki Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale (MAG AME) ekipleri, yaz aylarındaki yangın riskine karşı orman yangınlarına yönelik sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Gönüllüler, özellikle riskli bölgelerde düzenli devriyeler yaparak olası olumsuzluklara hızlı müdahale için hazır bulunuyor. Tespit edilen şüpheli durumlar veya yangın riski taşıyan faaliyetler, derhal Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildiriliyor.

teknik yapı

ORMANLARIMIZI KORUYORUZ

Ekipler, önleyici görev bilinciyle hareket ederek ormanların korunmasında önemli bir rol üstleniyor. Muğla MAG AME İl Temsilcisi Barış Muştu, 'Yangın çıktıktan sonra mücadele etmek kadar, yangın çıkmadan önce önlem almak da hayati önem taşıyor. Gönüllü ekiplerimizle birlikte Muğla'nın dört bir yanında yangına karşı devriyelerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın da dikkatli ve duyarlı olması, ormanlarımızı korumamızda büyük katkı sağlayacaktır' dedi.

30 AĞUSTOS KUTLAMASI

Muğla MAG AME ekipleri, 30 Ağustos Zaferi'nin 103. yıl dönümünü Datça'da bir saha tatbikatıyla kutladı. Tatbikatta kayalık alana Türk Bayrağı ve Atatürk'lü bayrak asıldı.