ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Haziran 2026 14:51

Muğla'da CİMER ihbarı, kaçak hayvan ticaretini gün yüzüne çıkardı

Muğla'da CİMER ihbarı, kaçak hayvan ticaretini gün yüzüne çıkardı
Muğla'nın Ula ilçesinde CİMER'e yapılan bir ihbar, düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak yaban ve egzotik hayvanın ele geçirilmesine yol açtı.

Muğla'nın Ula ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan bir ihbar sonucunda düzenlenen operasyon, kaçak olarak tutulan yaban ve egzotik hayvanların ortaya çıkmasını sağladı.

sempati mobilya

KAÇAK HAYVANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Muğla Şefliği ile Ula İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, ihbar üzerine belirlenen adreste baskın düzenledi. Yapılan denetimlerde, yasa dışı olarak bulundurulan 2 adet sülün, 7 adet papağan, 1 adet tavus kuşu ve 3 adet bıldırcın tespit edildi. Bu hayvanların, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet edilerek bulundurulduğu anlaşıldı.

DEPO SAHİBİNE CEZA UYGULANDI

Yasal belgeleri bulunmayan depo sahibi, gerekli izinleri ibraz edemediği için idari para cezası ile karşı karşıya kaldı. Ele geçirilen hayvanlar, DKMP bünyesine alınarak sağlık kontrollerinin ardından koruma altına alınacak. Bu olay, kaçak hayvan ticaretinin önlenmesine yönelik denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.