MİT destekli operasyonla DEAŞ'ın finans ağı çökertildi: 17 gözaltı, 9 tutuklama

Mersin merkezli 9 ilde, DEAŞ'a finans sağladıkları belirlenen şüphelilere yönelik MİT destekli operasyonda 17 kişi gözaltına alındı, 9'u tutuklandı ve yaklaşık 1.8 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu.
Mersin merkezli olarak dokuz ilde, terör örgütü DEAŞ'a finans sağladıkları tespit edilen şüphelilere yönelik, jandarma tarafından düzenlenen ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) destekli eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 17 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 9'u tutuklandı.

GENİŞ ÇAPLI BİR OPERASYON DÜZENLENDİ
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, aralarında DEAŞ terör örgütü üyelerinin de bulunduğu, örgüte finans sağlayan 17 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin yakalanması için, MİT ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın desteği ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Mersin merkezli olmak üzere Adana, İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Gaziantep, Mardin ve Van'da eş zamanlı bir operasyon düzenlendi.

MAL VARLIĞINA VE DELİLLERE EL KONULDU
Operasyon sırasında 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, yaklaşık 1 milyon 820 bin 467 Türk lirası değerinde mal varlığına, 1 adet av tüfeğine ve çok sayıda dijital materyal ile dokümana, inceleme yapılmak üzere el konuldu.
9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
- 20:57Motosikletli kurye, otomobille çarpıştıktan sonra havada taklalar attı: O anlar kamerada!
- 20:47Aydıntepe Yeraltı Şehri'nde restorasyon için bakanlık onayı alındı
- 20:37Bayburt turizmi için kritik adımlar atılıyor: Kaleler, yeraltı şehirleri ve şelaleler mercek altında!
- 20:27Osmangazi'ye yeni kreş ve sağlık merkezi müjdesi
- 20:17Kop Dağı'nda Kar Engeli: Ulaşım Durdu, Sürücüler Bekliyor




