Bilecik merkezli olarak başlatılan ve 5 farklı ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon, DEAŞ terör örgütünün finansal faaliyetlerini hedef aldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si, mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TERÖR FİNANSMANINA GEÇİT YOK
Terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde, DEAŞ silahlı terör örgütü mensuplarına 'hawala' sistemi aracılığıyla yaklaşık 255 milyon Türk Lirası tutarında para transferi yapıldığına dair önemli bulgulara ulaşıldı. Bu doğrultuda, toplamda 8 şahsın bu yasa dışı transferlerde rol aldığı tespit edildi. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı koordinasyonuyla Hatay, Burdur, Sakarya, İzmir ve Konya illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU
Operasyonlar sonucunda 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan detaylı aramalarda ise çok sayıda dijital materyale el konuldu. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararıyla Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Bu tutuklamalar, terör örgütlerinin finansal kaynaklarını kurutmaya yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.







