Samsun'da DEAŞ şüphelilerine nefes kesen şafak operasyonu: İki yabancı uyruklu şahıs yakalandı!

Samsun'da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen şafak operasyonunda, Irak ve Suriye uyruklu 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulundukları iddia ediliyor.Samsun'da DEAŞ şüphelilerine nefes kesen şafak operasyonu: İki yabancı uyruklu şahıs yakalandı!
Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, Irak ve Suriye uyruklu iki şüpheli şahıs gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütlerinin faaliyetlerini ortaya çıkarmak ve yapılanmalarını engellemek amacıyla titiz bir çalışma yürüttü.

Teknik ve Fiziki Takip Sonucu Harekete Geçildi
Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri, belirlenen adreslere sabaha karşı eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Operasyon kapsamında, Irak uyruklu S.M.S.E.H. (39) isimli şüpheli İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde, Suriye uyruklu M.M.Z. (25) ise Kazımkarabekir Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt Bağlantılı Faaliyetler Şüphesi
Gözaltına alınan şüphelilerin, geçmiş dönemlerde Irak ve Suriye'de örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulundukları ve Türkiye'de de benzer faaliyetleri sürdürdükleri iddia edildi. Jandarmadaki sorgulama süreçleri tamamlanan iki şüpheli, işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun





