Minik eller toprakla buluştu: 'Bir Saksı Bir Umut' projesiyle doğa sevgisi yeşeriyor

Antalya'da 'Bir Saksı, Bir Umut' projesi kapsamında minikler toprakla tanıştı, tohum ekti ve doğa sevgisini küçük yaşta öğrenerek geleceğe umut oldu.Minik eller toprakla buluştu: 'Bir Saksı Bir Umut' projesiyle doğa sevgisi yeşeriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Döşemealtı Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen 'Bir Saksı, Bir Umut' projesinin ilk etkinliği, Döşemealtı Ekolojik Kreş'te gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, çocuklar bitki yetiştirmenin temel aşamalarını uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

TOHUMDAN FİDANA BİR BÜYÜME HİKAYESİ
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, çocuklara bir tohumun topraktan fideye, fideden fidan haline geliş sürecini anlattı. Döşemealtı Belediyesi'ne bağlı Ekolojik Kreş'te düzenlenen uygulamalı eğitimde, minikler kendi elleriyle saksılara tohum ekti ve doğayı korumanın, toprağa emek vermenin önemini deneyimledi.

BİR TOHUM, BİR UMUT: GELECEĞE YEŞİL BİR ADIM
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ziraat Mühendisi Merve Güneş Bahşi, etkinlikte çocuklara toprağın ve bitki yetiştiriciliğinin günlük yaşamdaki önemini örneklerle aktardı. Bahşi, 'Bugün minik bir tohum ektik ama bu tohum kocaman bir bitkiye dönüşecek. Unutmayın her şey küçük bir tohumla başlar' diyerek projenin amacını vurguladı ve çocukların geleceğin çiftçisi, bilim insanı veya doğa koruyucusu olabileceğini ifade etti.

PROJE TÜM BÖLGELERE YAYILACAK
'Bir Saksı, Bir Umut' projesi, yalnızca bu etkinlikle sınırlı kalmayacak. Proje kapsamında her ay kırsal bölgeler başta olmak üzere farklı okul ve anaokullarında benzer etkinlikler yapılması planlanıyor. Bu sayede, kent merkeziyle sınırlı kalmayan çalışma, daha fazla çocuğun toprakla buluşmasına ve erken yaşta çevre bilinci kazanmasına katkı sağlayacak.
- 15:25İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2 milyon 144 bini geçti
- 15:15Bursaspor'dan dev adım: 70 milyonluk forma sponsorluğuyla geleceğini güvence altına aldı
- 15:05İnegöl'de 7 birimli aile sağlığı merkezi için protokol imzalandı
- 14:55Bursa yolunda alevler yükseldi: Otluk alandaki yangın trafiği felç etti
- 14:46Honaz'da katı atık aktarım istasyonu faaliyete geçti




