ASAYİŞ
Yayınlanma : 29 Ekim 2025 08:32

Mersinde 1 haftada 115 bin araç denetlendi: Bin 461i trafikten men edildi

Mersinde 1 haftada 115 bin araç denetlendi: Bin 461i trafikten men edildi
Mersinde 1 haftada 115 bin araç denetlendi, bin 461 araç trafikten men edildi. Ayrıca 855 aranan şahıs yakalanırken, 4 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

Mersinde son bir hafta içinde gerçekleştirilen kapsamlı trafik denetimlerinde toplam 115 bin 631 araç kontrol edildi. Bu denetimler sonucunda, trafik kurallarına uymayan bin 461 araç trafikten men edilerek işlem yapıldı. Ayrıca, 526 ticari taksinin de denetlendiği açıklandı.

sempati mobilya

GÜVENLİK VE HUZUR TOPLANTISI DEĞERLENDİRMESİ

Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında düzenlenen toplantıda, il genelindeki güvenlik ve asayiş konuları masaya yatırıldı. Valilik koordinesinde yürütülen toplantıda, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin çalışmaları, alınan tedbirler, suç ve suçlularla mücadele operasyonları ile diğer önemli başlıklar ele alındı. Kentin huzur ve güvenliğinin sağlanması için gece gündüz demeden görev yapan ekiplerin faaliyetleri vurgulandı.

ARANAN ŞAHISLAR VE DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

20-26 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan toplam 855 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Bunun yanı sıra, Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması kapsamında bin 392 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Bu kontroller neticesinde 4 yabancı uyruklu şahıs, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderildi.