Merkez Bankası'ndan kritik enflasyon açıklaması bekleniyor: Perşembe günü gözler raporda

Merkez Bankası, yılın ikinci enflasyon raporunu 14 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da açıklayacak. TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın sunumu ve soru-cevap bölümü canlı yayınlanacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), finans dünyasının ve geniş kamuoyunun merakla beklediği yılın ikinci enflasyon raporunu bu hafta Perşembe günü kamuoyuyla paylaşacak. Bu rapor, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele stratejisine dair önemli ipuçları barındıracak.
ENFLASYON RAPORU 2026-II TANITIMI
TCMB Başkanı Fatih Karahan, 'Enflasyon Raporu 2026-II'nin tanıtımı amacıyla 14 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da İstanbul Finans Merkezi'ndeki yerleşkede bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantı, hem ekonomistler hem de basın mensupları için büyük önem taşıyor; zira Karahan'ın sunumunun ardından gelen sorular, mevcut ekonomik gidişat ve gelecek öngörüleri hakkında daha net bir tablo çizecektir.
CANLI YAYINLA TÜM KAMUOYUNA ULAŞACAK
Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadeledeki yol haritasına ışık tutması beklenen bu önemli buluşma, geniş kitlelere ulaşacak şekilde planlandı. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, bilgilendirme toplantısı, kurumun resmi internet sitesinin yanı sıra X (eski adıyla Twitter) ve YouTube platformları üzerinden de eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak. Bu sayede, raporun içeriği ve Başkan Karahan'ın değerlendirmeleri anında kamuoyuna aktarılmış olacak.
- 17:45Anadolu'nun Renkleri Buca'da Sahnelendi: 'Seyir Defteri' Galası Büyüledi
- 17:35BTÜ'den yaraların iyileşmesini hızlandıracak devrim niteliğinde cerrahi iplik projesi
- 17:25Üniversite kampüsü girişinde feci kaza: 2 öğrenci yaralandı
- 17:14Uluabat Gölü'nde su seviyesi düştü; hobi evleri yeniden görünür oldu
- 17:04Kütahya'da feci kaza: Motosiklet ciple çarpıştı, ortalık karıştı!







