Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), firmaların yurt dışından elde ettikleri döviz gelirlerini Türk lirasına dönüştürme konusundaki destek mekanizmasında yeni bir döneme geçiyor.
Yeni düzenlemelerle daha kapsamlı destek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin döviz dönüşüm destek uygulamasını daha etkin hale getirmek amacıyla yapılan yeni düzenlemeleri duyurdu. Bu düzenlemelerle firmaların destek mekanizmasına erişiminin kolaylaştırılacağını belirten Şimşek, hedefin, firmaların gerçek ekonomik faaliyetleriyle uyumlu bir destek mekanizması oluşturmak olduğunu ifade etti.
Uygulama talimatı yürürlüğe girecek
Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte, yeni uygulama talimatı 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek. Bu talimatla birlikte döviz almama taahhüdü kaldırılacak ve firmaların döviz pozisyon oranları dikkate alınarak yeni şartlar getirilecek. Ayrıca, destekten yararlanmak isteyen firmaların döviz pozisyon oranlarının belirlenmesi için gerekli belgeler de düzenlenecek.









