EKONOMİ
Yayınlanma : 11 Aralık 2025 09:32
Menkul kıymet gelirlerinde tevkifat uygulaması 5 yıl daha uzatıldı

Menkul kıymet gelirlerinde tevkifat uygulaması 5 yıl uzatılarak 2030'a kadar devam edecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yatırımcıların vergilendirme süreci netleşti.
Cumhurbaşkanı Kararı ile menkul kıymet gelirlerinde tevkifat uygulamasının süresi 5 yıl uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar, milyonlarca yatırımcıyı doğrudan ilgilendiriyor.
UYGULAMA 2030'A KADAR DEVAM EDECEK
Karara göre, bu yıl sonunda sona erecek olan tevkifat uygulamasının süresi 31 Aralık 2030 tarihine kadar uzatıldı. Bu düzenleme, faiz gelirleri, alım satım kazançları ve repo gelirleri gibi menkul kıymet gelirlerini kapsıyor.
GEÇİCİ MADDEYE 5 YILLIK SOLUK
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67'nci maddesi, bankalar ve aracı kurumlar aracılığıyla tevkifat yoluyla vergilendirmeyi düzenliyordu. Bu maddenin uygulama süresi 31 Aralık 2025'te dolacaktı, ancak yeni kararla 5 yıl daha uzatılarak 2030'a kadar geçerli olacak.
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu
- 11:04Mersin'de tekstil iş yerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
- 10:57İzmir'de elektrikli araçlara büyük müjde: Otoparklarda yarı fiyatına park!






