Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam katılımlarını desteklemek ve bağımsız yaşamlarını güçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlık olarak, eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama kadar tüm alanlarda yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olduklarını ve hizmetleri insan odaklı, hak temelli politikalarla sürdürdüklerini belirtti.
Kapsayıcı Sosyal Yardım Programları Devam Ediyor
Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirmeye devam ettiklerini vurguladı. Bu kapsamda, mart ayı için önemli bir ödeme gerçekleştirileceğini duyurdu.
Toplam 8,5 Milyar Lira Ödeme Yapılacak
Bakan Göktaş, mart ayı yaşlı aylıkları için yaklaşık 4,74 milyar lira ve engelli aylıkları için ise yaklaşık 3,76 milyar lira olmak üzere toplamda 8,5 milyar lira tutarındaki ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Yapılan bu ödemelerin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.







