Balıkesir'in Manyas ilçesinde ayçiçeği hasadı hız kesmeden devam ediyor. Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi, bugüne dek yaklaşık bin 600 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Yeni alım fiyatı belirlendi
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, yaptığı açıklamada, ayçiçeği kilogram fiyatının, %44 yağ oranlı ürün baz alınarak 37 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Bu fiyatlandırmada, ülkenin mevcut gümrük rejimi, küresel üretimdeki gelişmeler, uluslararası piyasa beklentileri, döviz kurları ve finansman maliyetleri gibi çeşitli etkenlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği belirtildi.
Rekolte beklentisi açıklandı
Kooperatif başkanı Kalpakçı, Manyas'ta toplamda 3 bin 500 ton ayçiçeği üretimi beklendiğini sözlerine ekledi. Kooperatifin 285 üyesinin ise 2 bin 700 ton ürün teslim taahhüdünde bulunduğunu belirtti.








