GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Ekim 2025 18:36

Manisa CBÜ ve Beyazay Derneği engelliler için üç yıllık iş birliği başlattı

Manisa CBÜ ve Beyazay Derneği engelliler için üç yıllık iş birliği başlattı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Beyazay Derneği, engelli bireylerin eğitim, istihdam ve sosyal yaşama katılımını artırmak için üç yıllık iş birliği protokolü imzaladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Türkiye Beyazay Derneği arasında engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik kapsamlı bir iş birliği anlaşması imzalandı. Üniversite rektörlük binasında gerçekleştirilen törende, engellilerin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak amacıyla üç yıl sürecek ortak çalışma programı hayata geçirildi.

teknik yapı

PROTOKOLÜN TEMEL HEDEFLERİ

İş birliği kapsamında engelli bireylere yönelik farkındalık seminerleri düzenlenecek, kampüslerde erişilebilirlik standartları yükseltilecek ve istihdam olanakları geliştirilecek. Ayrıca ortak araştırma projeleri ve sosyal entegrasyon programlarıyla engelsiz bir üniversite ortamı oluşturulması planlanıyor.

YÖNETİCİ AÇIKLAMALARI

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, bu protokolün Türkiye'deki engelli hakları mücadelesine önemli bir katkı sunacağını ifade etti. Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ise üniversitenin engelli dostu politikalarını bu iş birliğiyle daha da güçlendireceklerini ve engelli öğrencilerin akademik hayata tam katılımı için somut adımlar atacaklarını belirtti.

UYGULAMA VE İZLEME SÜRECİ

Protokolün üç yıllık uygulama döneminde düzenli koordinasyon toplantıları yapılacak ve faaliyetlerin etkinliği izlenecek. Engelli Danışma ve Koordinasyon Koordinatörlüğü birimi, protokol kapsamındaki çalışmaların yürütülmesinden ve sonuçların değerlendirilmesinden sorumlu olacak.