EKONOMİ
Yayınlanma : 11 Haziran 2026 03:13
Malezya, Türkiye'den yakıt almayı değerlendiriyor

Malezya Ekonomi Bakanı Nasir, enerji arz sıkıntısı nedeniyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden yakıt temin etmeyi planladıklarını açıkladı.
Malezya Ekonomi Bakanı Akmal Nasir, İran savaşının yaratmış olduğu enerji arz sıkıntısının etkisiyle ülkesinin yeni yakıt kaynakları aradığını açıkladı.
YAKIT TEMİNİ İÇİN YENİ ARAYIŞ
Nasir, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerden yakıt temin etme düşüncelerinin olduğunu belirtti. Ancak bu yakıtın, Malezya'daki rafinerilerde işlenebilecek nitelikte olması gerektiğini vurguladı.
ORTADOĞU BAĞIMLILIĞI VE ÜRETİM KAPASİTESİ
Malezya'nın rafinerileri büyük ölçüde Ortadoğu menşeli ham petrole bağımlı durumda. Hürmüz Boğazı'nın trafiğe kapanması, bazı rafinerilerin ham madde eksikliği nedeniyle üretim kapasitelerini düşürmelerine sebep oldu. Bakan Nasir, Afrika ülkeleri, Rusya ve Türkiye'den yakıt tedarik planlarını da dile getirdi.
- 04:25Toprak altından çıkan elmaslı yüzük, koleksiyonerleri heyecanlandırdı
- 04:15Küp denizanasının 24 gözüyle okyanusun derinliklerini nasıl keşfettiği açıklandı
- 04:02Tibet'te keşfedilen devasa kuvars yatağı, küresel çip savaşlarında Çin'e stratejik üstünlük sağlayabilir
- 03:53Rusya, Suriye'deki askeri üslerini yeniden yapılandırmayı planlıyor
- 03:43Avustralya'nın dev 'yer altı canavarı' sokakları fethetti: 137 tonluk tünel matkabı şantiyeye ulaştı





