BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 18 Eylül 2025 15:17

Malatya'da e-ticaret ve yapay zeka konferansı düzenlendi

Malatya'da e-ticaret ve yapay zeka konferansı düzenlendi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "E-Ticaret ve Yapay Zeka Konferansı"nda, dijitalleşmenin önemi ve e-ticaretin büyüme potansiyeli vurgulandı. Konferansa, sektörün önde gelen isimleri de katıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, "E-Ticaret ve Yapay Zeka Konferansı" gerçekleştirildi. Konferansta, dijitalleşmenin ve yapay zeka destekli görsel üretim uygulamalarının sunduğu fırsatlar, yeni iş modelleri ve yenilikçi yaklaşımlar masaya yatırıldı.

teknik yapı

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ VURGULANDI

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan'ın açılış konuşmasında, küresel ve Türkiye'deki e-ticaret hacimlerine dair veriler paylaşıldı. İlhan, dünyada e-ticaretin hızla yükselişe geçtiğini, 2022'de 7 trilyon dolar olan küresel e-ticaret hacminin 2026'da 8 trilyon doları aşmasının beklendiğini belirtti. Türkiye'de ise 2024 yılında e-ticaret hacminin 3 trilyon lirayı aştığını dile getirdi. İlhan, genç nüfus, mobil cihaz kullanımı ve sosyal medya yaygınlığının e-ticaretin geleceğini parlak gösterdiğini vurguladı.

DEPREM SONRASI E-TİCARETİN ROLÜ

6 Şubat depremlerinin ardından birçok işletmenin e-ticaret sayesinde ayakta kalmayı başardığını ifade eden İlhan, e-ticaretin geleneksel ticaretin yerini aldığını ve dijital pazarlarda var olmanın önemini vurguladı. Malatya TSO olarak üyelerine destek vermeye devam edeceklerini ve bu konferansla dijital bir vizyon sunmayı amaçladıklarını belirtti. Konferansta, Grapidia Solutions Ajans Başkanı Emrah Güler ve Marke Front CEO’su Aytaç Mestçi de sunumlarını gerçekleştirdi.