Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi: Evde kolayca yapabilirsiniz

Kandil simidi yapmak için mahlep şart değil! Doğru malzemeler ve tekniklerle, mahlepsiz de enfes kandil simitleri hazırlayabilirsiniz. Tarif için gerekli malzemeler ve adım adım pişirme süreci haberimizde.Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi: Evde kolayca yapabilirsiniz
Kandil gecelerinin vazgeçilmez lezzeti olan kandil simidi, genellikle mahlep kullanılarak yapılır. Ancak evde mahlep bulunmaması, bu lezzetli geleneği yaşamayı engellemez. Doğru malzemeler ve tekniklerle, mahlepsiz de mis gibi kandil simidi yapmak mümkün.

MAHALEPSİZ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ
125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında), yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine), 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm sirkesi), 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) ve üzeri için kavrulmuş susam gerekiyor. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt, sirke, şeker ve tuzu karıştırın. Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp ince uzun şeritler haline getirin, uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Yumurta akına ve ardından kavrulmuş susama batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20–25 dakika, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.

PÜF NOKTALARI
Mahlep yerine bir tutam limon kabuğu rendesi ekleyerek hoş bir aroma katabilirsiniz. Simidin kıyır kıyır olması için yağın mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Susamı önceden hafifçe kavurmak, daha yoğun koku ve lezzet sağlar.
- 04:40Melisa Döngel'in neşeli dansı sosyal medyayı salladı
- 04:31İrpin Köprüsü, savaşın anıtına dönüşüyor
- 04:21Ebola'nın gizemli yayılışı: DSÖ'den ürküten uyarı!
- 04:12Samsun'da belediye binasında yangın tatbikatı gerçekleşti
- 04:02Suriye Cumhurbaşkanı'ndan şok açıklama: Babasının sözleri halkı sokağa döktü, özür dilemek zorunda kaldı



