Lütfü Savaş, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu

Lütfü Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında basın aracılığıyla hedef alındığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e karşı suç duyurusunda bulundu. Avukat, Savaş’ın basın aracılığıyla hedef alındığını ve bu durumun hak arama hürriyetine bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Bu suç duyurusu, Savaş'ın haklarını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
SUÇ DUYURUSUNUN GEREKÇELERİ
Avukat, Özgür Özel’in Savaş’ı hedef alarak halk önünde tehdit ettiğini belirtti. Açıklamalarında, “Söz konusu beyanlar, hak arayan bireyleri ve yargı organlarını baskı altına alma çabasını içeriyor” dedi. Lütfü Savaş, hukuka saygı gösterilerek bu durumun adli mercilerce ele alınmasını bekliyor.
DAVANIN İLERLEYİŞİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önceki süreçte CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı ve iddianame hazırladı. Bu iddianame, Savaş’ın suç duyurusunu destekler nitelikte ifadeler içeriyor ve süreç şu an mahkemeye taşınmış durumda.
- 13:32İzmir'de 'Orman benim' etkinliği: Orman yangınlarının yüzde 95'i insan kaynaklı
- 13:22Lahmacun fiyatıyla Bodrum'u yargılamak haksızlık!
- 13:12Çilek festivali, bir milyondan fazla misafiri ağırladı
- 13:02Üniversite kampüsünde özel ihtiyaçlı gençler için unutulmaz bir mezuniyet coşkusu yaşandı
- 12:51Bodrum'da marketlere sıkı denetim: Sağlıklı gıda için kontroller sürüyor





