Lübnan lideri Aoun uyardı: İsrail saldırıları bölge barışını tehdit ediyor

Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun, İsrail'in saldırılarını kınayarak bölge istikrarını tehdit ettiğini belirtti. Saldırılarda 6 sivil yaralandı ve ateşkes anlaşması risk altında.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, İsrail'in güney bölgelerine yönelik askeri operasyonlarını şiddetle kınadı. Aoun, bu saldırıların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölgedeki güvenlik durumunu daha da kötüleştirdiğini açıkladı.
ATEŞKES ANLAŞMASI TEHLİKEDE
Lübnan lideri, İsrail'in son harekâtlarının geçen yıl imzalanan ateşkes düzenlemelerini ciddi şekilde zedelediğini vurguladı. Aoun'a göre bu durum, taraflar arasındaki diplomatik çabaları baltalıyor ve yeniden çatışma riskini artırıyor. Uluslararası toplumun müdahalesi beklenirken, gerilim giderek tırmanıyor.
SİVİL KAYIPLAR ARTIYOR
Resmi kaynaklar, İsrail'in hava saldırıları sonucunda en az altı sivilin yaralandığını doğruladı. Yaralılar arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtiliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, durumun acil tıbbi müdahale gerektirdiğini ve hastanelerin alarm durumuna geçtiğini açıkladı.
EKONOMİK ETKİLER DERİNLEŞİYOR
Uzmanlar, devam eden çatışmaların Lübnan'ın zaten kırılgan olan ekonomisini daha da zor duruma soktuğuna dikkat çekiyor. Altyapı hasarları, tarım arazilerinin tahribatı ve turizm gelirlerindeki düşüş, ülkenin toparlanma sürecini yavaşlatıyor. Bölge sakinleri, güvenlik endişeleri nedeniyle günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor.
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı






