Kütahya'da emlak piyasası patladı: Yıllık hacim 55 milyar TL'ye ulaştı

Kütahya'da emlak sektörü yıllık 55 milyar TL'lik bir hacme ulaşırken, ortalama konut fiyatı 2,85 milyon TL ve aylık kira 15 bin TL seviyesinde. Yetkisiz çalışanlar ise sektörde haksız rekabete neden oluyor.
Tüm Emlak Danışmanları Birliği Kütahya İl Başkanı Kenan Uzman, kentteki emlak sektörünün büyüklüğüne ilişkin çarpıcı verileri açıkladı. Uzman, Kütahya'da yılda ortalama 9 bin konut satışı gerçekleştiğini ve Aralık ayı itibarıyla ortalama konut fiyatının 2 milyon 850 bin lira olduğunu belirtti.

KONUT SATIŞLARINDA DEV HACİM
Bu rakamların sadece konut satışlarında yaklaşık 25 milyar 650 milyon TL'lik bir hacme denk geldiğini vurgulayan Uzman, konut dışı satışlar ve kiralamaların da eklenmesiyle emlak sektöründe yıllık cironun yaklaşık 55 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Türkiye'de satılan her 200 konuttan yaklaşık 1,2'sinin Kütahya'da satıldığını da ekledi.

KİRA PAZARINDA CANLILIK VE YETKİLİ DANIŞMAN DAĞILIMI
Aralık ayı itibarıyla il genelinde ortalama aylık kira bedelinin 15 bin TL olduğunu belirten Uzman, kira piyasasında da ciddi bir hareketlilik yaşandığını kaydetti. Yetki belgesine sahip emlak danışmanlarının ilçe bazındaki dağılımını da paylaşan Kenan Uzman, Kütahya merkezde 193, Tavşanlı'da 27, Gediz'de 13, Altıntaş'ta 4, Domaniç'te 3, Emet'te 3, Simav'da 2, Çavdarhisar ve Şaphane'de ise birer yetki belgeli emlak danışmanı bulunduğunu açıkladı.
KAYIT DIŞI FAALİYETLERE KARŞI UYARI
İl genelinde toplam 247 yetki belgeli emlak danışmanı olduğunu ifade eden Uzman, Aslanapa ve Pazarlar ilçelerinde ise yetki belgesine sahip emlak danışmanı bulunmadığını belirtti. Sahada yetkisiz ve kayıt dışı çalışanların sayısının da en az yetkili danışmanlar kadar olduğuna işaret eden Uzman, bu durumun hem haksız rekabete yol açtığını hem de mesleğin itibarını zedelediğini söyleyerek kayıt dışı faaliyetlere karşı mücadele çağrısında bulundu.
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor
- 02:41Hayalet köyde yaşam: Ölenler için değil, kalanlar için bebekler dikiliyor




