• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 10 Ağustos 2026 18:06

Kütahya'da 18 nohut çeşidi aynı tarlada tanıtıldı

Kütahya'da 18 nohut çeşidi aynı tarlada tanıtıldı
Kütahya'da ilk kez düzenlenen bir etkinlikte, bakanlık enstitülerince geliştirilen 18 yerli nohut çeşidi Kızılcaören Köyü'nde üreticilere tanıtıldı. Amaç, bölgeye en uygun yüksek verimli çeşitleri belirlemek.
Kütahya'da 18 nohut çeşidi aynı tarlada tanıtıldı

Kütahya'da daha önce benzeri görülmemiş bir çalışma ile 18 farklı yerli ve milli nohut çeşidi, üreticilerin beğenisine sunuldu. Bu çeşitler, bakanlığa bağlı araştırma enstitüleri tarafından geliştirilmiş olup, Kızılcaören Köyü'nde özel olarak oluşturulan bir demonstrasyon alanında yetiştirildi.

Kütahya\

Üreticiler çeşitleri inceledi

Programa katılan Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, İl Müdürlüğü ile Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden gelen teknik personelin birlikte yürüttüğü çalışmada ekimi ve hasadı yapılan alanda incelemeler yaptı. Bu özel alan sayesinde üreticiler, farklı nohut çeşitlerinin gelişimlerini ve verim potansiyellerini aynı anda gözlemleme şansı buldu.

Kütahya\

Yerli çeşitlerin adaptasyonu hedefleniyor

Bu demonstrasyonun temel amacının, Kütahya'nın kendine özgü iklim ve toprak koşullarına en uygun, aynı zamanda yüksek verim verebilecek nohut çeşitlerini belirlemek olduğu vurgulandı. Tarımsal alanda verimliliği artırma ve çiftçilere en uygun ürünleri sunma gayesiyle başlatılan bu tür çalışmaların gelecek yıllarda da sürdürüleceği belirtildi.

Kütahya\Kütahya\Kütahya\