Köydeki hayatını girişime dönüştüren Hatice Berber, bölgesine örnek oldu

Hatice Berber, şehir hayatını geride bırakarak köyde kurduğu işletme ile hem üretim yapıyor hem de kadın girişimciliğine örnek oluyor.Köydeki hayatını girişime dönüştüren Hatice Berber, bölgesine örnek oldu
İki çocuk annesi Hatice Berber, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşarak Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki Yağmurlu Mahallesi'ne yerleşti. Burada kurduğu üretim modeliyle hem kendi ailesine hem de çevresine örnek olmaya başladı.

GELENEKSEL ÜRETİME YENİ BİR YORUM
Ailesinden gelen geleneksel üretim bilgisini değerlendiren Berber, doğal ürünler üreterek ekonomik katkı sağlıyor. Kendi imkanlarıyla oluşturduğu çiftlikte zeytin, zeytinyağı, salça, erişte, tarhana, bakliyat ve süt ürünleri gibi çeşitli ürünler üretiyor. Bu ürünler, alışveriş siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaşıyor.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE ÖRNEK
Berber, dışarıda bir işte çalışmak yerine kendi evinde üretmeyi tercih ettiğini belirterek, "Şimdi üretiyorum, mutluyum ve en önemlisi kafam rahat. Bu yolculuk, bir kadının azimle neler başarabileceğinin göstergesidir," dedi. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı da Berber'in çalışmalarını takdirle karşıladı ve kırsalda kadın girişimciliğinin önemine vurgu yaptı.
- 10:18Buzağı kayıplarını önlemek için 'Milli Kolostrum Projesi' start aldı: Sektörün geleceği için kritik adım
- 10:08Kütahya'da öğrenciler, yazarlarla unutulmaz bir gün geçirdi
- 09:58Kütahya'da afetlere karşı hazırlık seferberliği: 2026 planları masada
- 09:39Muğla müftüleri mayıs ayı gündemiyle toplandı: Hizmetler ve projeler masaya yatırıldı
- 09:28Bursa'daki konserde gençler arasında tekme ve yumruklar havada uçuştu




