YAŞAM
Yayınlanma : 27 Nisan 2026 16:11

Köy hizmetlerinde yetki mücadelesi: AK Partili üyeler öne çıktı

Köy hizmetlerinde yetki mücadelesi: AK Partili üyeler öne çıktı
Bilecik'te KÖYDES encümen üye seçimleri yapıldı. İl Genel Meclisi üyeleri arasında AK Partili Murat Hızlı en çok oyu alırken, muhtarlar arasındaki seçimlerde de Mesut Tekin ve Serdar Uysal öne çıktı.

Bilecik'te Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) encümen üye seçimleri, yerel yönetimlerdeki güç dengelerini yansıtan ilginç sonuçlarla tamamlandı. Özellikle İl Genel Meclisi üyeleri arasındaki seçimlerde, AK Partili Murat Hızlı'nın, partisinin İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Kurtulmuş'tan daha fazla oy alması dikkat çekti.

teknik yapı

Köy hizmetlerinde yetki mücadelesi: AK Partili üyeler öne çıktı 1

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ ARASINDA REKABET

Vali Yardımcısı Akgün Corav başkanlığında İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde, öncelikle İl Genel Meclisi üyeleri arasından iki encümen üyesi belirlendi. AK Parti'den Ramazan Kurtulmuş ve Murat Hızlı, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ise Serdar Yavuz adaylıklarını koydu. Yapılan oylama sonucunda Murat Hızlı 33 oy alarak birinci sıraya yerleşirken, Ramazan Kurtulmuş 29 oy, Serdar Yavuz ise 26 oyda kaldı. Bu sonuçla Murat Hızlı ve Ramazan Kurtulmuş, bir yıl boyunca KÖYDES birlik üyeliği görevini üstlenmeye hak kazandılar. Bu durum, parti içi dinamiklerin ve bireysel performansın yerel birliklerdeki etkisini gözler önüne serdi.

MUHTARLAR ARASINDA DA ÇEKİŞMELİ SEÇİMLER

Diğer yandan, köy muhtarları arasındaki encümen üye seçimleri de oldukça çekişmeli geçti. Cumalı Köyü Muhtarı Mesut Tekin, Elmabahçe Köyü Muhtarı Zeynel Abid Seçilmiş, Okluca Köyü Muhtarı Hüseyin Demiröz ve Kapaklı Köyü Muhtarı Serdar Uysal'ın yarıştığı seçimlerde, Mesut Tekin 26 oy, Serdar Uysal ise 24 oy alarak bir yıllık görev süreleri için KÖYDES birlik üyeliğine seçildiler. Bu sonuçlar, köy muhtarlarının da yerel hizmetlerin yönetiminde söz sahibi olma isteğini ve bu alandaki rekabeti gösteriyor.