Kolombiya'yı vuran 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 169'a yükseldi. Ülke genelinde 600'den fazla kişi de yaralandı. En büyük yıkımın yaşandığı batıdaki Cali, Pereira, Manizales ve Quibdo şehirlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Deprem nedeniyle 165 bina tamamen yıkıldı.

Kurtarma çalışmaları hız kazandı
Kolombiya'da kaydedilen en güçlü depremin ardından sabahın erken saatlerinden itibaren kurtarma ekipleri ve gönüllüler, enkaz altında kalanları bulmak ve kurtarmak için yoğun bir çaba gösteriyor. Dün gece yapılan açıklamada 2 bin 700'den fazla kişinin kayıp olduğu belirtilmişti. Pereira gibi ağır hasar gören bölgelerde, gönüllüler karanlığa rağmen enkaz yığınları arasında hayatta kalanları arıyor.

Olağanüstü hal ilan edildi
Kolombiya Devlet Başkanı Abelardo de la Espriella, depremin ardından ülkenin tamamında olağanüstü hal ilan etti. Başkan, kapsamlı kurtarma operasyonları için tüm askeri ve polis güçlerinin seferber edildiğini duyurdu. Bu zorlu süreçte, 5 katlı bir binanın enkazından 6 aylık bir bebek sağ olarak kurtarıldı.







